sobota 22. listopadu 2014

KUŘECÍ KOUSKY S RÝŽÍ A ZELENINOU


Další obědový receptík. Tento týden vás recepty přímo zahlcuji, snad vám to nevadí. Podle mě není ale jídelní inspirace nikdy dost. 



Ingredience (4 porce):

  • 400 g rýže
  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 200 g fazolových lusků
  • sůl a pepř
  • 80 g vlašských ořechů
  • 200 ml smetany na vaření
  • čerstvá petrželová nať

Postup:

Uvařte rýži podle návodu. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kously. Na oleji orestujte nasekanou cibuli, přidejte maso, fazolové lusky, na kostičky nakrájené batáty a vše duste doměkka. Osolte, opepřete, zalijte smetanou a prohřejte. Nakonec vmíchejte nasekané vlašské ořechy a nasekanou petržel. Podávejte s rýží. 

 




1 komentář:

  1. Ahoj, prosímtě kolik má být těch batátů? Nějak se ti asi ze seznamu vytratily, díky :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za každý komentář. :) Pokud již ale chcete něco kritizovat, prosím, vyjádřete se civilizovaně, ať si z toho můžu něco vzít a nemusím se kvůli tomu trápit. Na Vaše komentáře odpovídám tady na blogu. :)