středa 29. října 2014

PUDINKOVÁ BUCHTA S JAHODAMI



Když není školní den, snažím se poslední dobou vždy něco upéct/uvařit. Raději se nenásilně už připravuji na období, až budu "vyhozena" z pohodlí domova a maminčiny kuchyně a budu muset něco vytvořit sama, abych nepošla hlady. Tuto neděli jsem zkusila pudinkovou buchtu a dopadla přesně podle očekávání. Byla znamenitá.




Ingredience:

Na těsto: 

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru moučky
  • 4 vejce
  • 1/2 kypřícího prášku
  • vanilkový cukr
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 3 lžíce kakaa
  • jahody na dozdobení
Na pudinkovou část:
  • 750 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 3 lžíce cukru moučky
Na potření:
  • smetana na šlehání
  • krémová zakysaná smetana
  • vanilkový cukr

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků a žloutky smícháme se všemi ingrediencemi kromě kakaa. Pečlivě propracujeme, z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. První polovinu těsta vylijeme na plech s pečícím papírem, druhou polovinu smícháme s kakaem a nepravidelně ji poházíme na světlé těsto. Uvaříme pudink a horký ho také nepravidelně poházíme na těsto a jahody rozprostřeme po celém plechu. 
Pečeme v troubě na 180 stupňů po dobu cca 40 minut. Těsto necháme trochu vychladnout a pak ho potřeme směsí ze smetany a vanilkového cukru. 


Ideální pro milovníky vláčných buchet.

Zdroj: www.pazitka.cz

                 

2 komentáře:

  1. Vypada uzasne, doma delam podobny :-)
    A nechtela bys nekdy napsat clanek i o sobe? Kolik ti je, odkud jsi, co studujes, jestli mas pritele, co rada delas, atd atd? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za komentář a zároveň i za námět na článek. Rozhodně něco takového v blízké době sepíšu. :)

      Vymazat

Děkuji Vám za každý komentář. :) Pokud již ale chcete něco kritizovat, prosím, vyjádřete se civilizovaně, ať si z toho můžu něco vzít a nemusím se kvůli tomu trápit. Na Vaše komentáře odpovídám tady na blogu. :)